Apeldoorn op de Veluwe

Een toeristische parel op de Veluwe: Apeldoorn

Als je het over Apeldoorn hebt, denk je ook gelijk aan de Veluwe. Dat is niet zo gek want dit enorme natuurgebied wat bij Apeldoorn ligt is een paradijs voor de natuurliefhebber, de vakantieganger en voor een dagje uit. Het veelzijdige gebied heeft alles voor de recreant en heeft ook nog eens tal van sportieve mogelijkheden. Ook de stad Apeldoorn is een aanrader met zijn historische centrum en de vele bezienswaardigheden. Het hele gezin kan hier onbeperkt genieten.

Natuur en cultuur

Apeldoorn staat bekend om zijn vele mooie stadsparken en het Paleis Het Loo. In de Grote Kerk uit 1892 zijn aardig wat koninklijke bruiloften geweest. In het Nationaal Park de Hoge Veluwe valt vooral het bijzondere samenspel tussen natuur en cultuur op. Hier vindt je namelijk het bekende Kröller-Müller Museum voor moderne en hedendaagse kunst en een schitterend beeldenpark. Vroeger was het natuurpark een jachtterrein, het Jachthuis Sint-Hubertus in het noorden van het park aan een prachtig meer is nog steeds te bewonderen. Het natuurpark is niet alleen het grootste natuurgebied van Nederland, maar ook het grootste laaglandnatuurgebied van Noordwest-Europa. Je kunt het park ontdekken te paard, te voet of met een van de fietsen die in het park worden aangeboden.

Activiteiten voor alle leeftijden

Voor de kinderen heeft Apeldoorn ook veel te bieden. Welk kind wil er niet een dag tussen de apen rondlopen in Apenheul of lekker genieten van de attracties in het attractiepark Koningin Julianatoren? Ook bij minder weer valt er genoeg plezier te beleven in Apeldoorn, bijvoorbeeld in het Aquacentrum Malkander. Op de Hoge Veluwe gaat er een nieuwe wereld voor de kinderen open. Hier kunnen ze ravotten op de zandverstuivingen van de Veluwe of uitdagende avonturen beleven in het klimbos. De hele familie vindt het natuurlijk leuk als ze de Nederlandse Big Five hier kunnen spotten.

Sportieve mogelijkheden

Of het nu gaat om een stadswandeling door Apeldoorn of een wandeling over de Veluwe, er valt altijd iets te zien. Zelfs tussen de dikke bossen kom je ogen te kort en zeker langs de heidevelden. Maar niet alleen voor de natuurliefhebber is de Veluwe een prachtig gebied. Mountainbikers, fietsers, wandelaars, klimmers, ruiters en zelfs zeilers kunnen hier hun hart ophalen. Er zijn tal van outdoor activiteiten te beleven, maar er zijn ook heerlijke plekken om te relaxen.

Romantiek in de regio

De stad Apeldoorn en de omliggende regio is ook een uitstekende plek voor een romantisch uitje. Samen wild spotten in de natuur, een dagje naar de sauna of culinair genieten in een van de vele restaurantjes? Eigenlijk is Apeldoorn voor ieder gezelschap een ideale plek om er even helemaal tussenuit te zijn en optimaal te genieten van alles wat Apeldoorn en de omliggende omgeving te bieden heeft.

Alles bekijken