Roompot Schaapskooi

Met hun 125 vakantieparken is Roompot Vakantieparken een begrip in Europa. Ze zijn ook erg populair in België en Nederland. Alle parken zijn voorzien van comfortabele vakantiehuizen, geschikt voor gezinnen met kinderen en grotere groepen. Een van deze Nederlandse parken is Roompot Schaapskooi in Epe midden in Nationaal Park De Hoge Veluwe.

Gezellig vakantiepark Epe

Bospark De Schaapskooi maakt deel uit van de comfortabel Roompot vakantieparken geschikt voor alle leeftijden, maar vooral jonge gezinnen met kinderen. Ook in de winter is er altijd wat te doen. Niet allen in maar even goed nabij dit vakantiepark valt er heel wat te beleven. Wat dacht je bijvoorbeeld van een dag tussen de apen in Dierenpark Apenheul in Apeldoorn of  van een bezoek aan het Dolfinarium van Hardwick of aan Paleis Het Loo in het natuurpark De Hoge Veluwe? En ook in het dorp Epe zelf valt er veel te ontdekken zodat je in dit vakantiepark De Scheepskooi het zeker naar je zin zult hebben.

Genieten op de Veluwe in Vakantiepark Epe

In de uitgestrekte bossen en de ongerepte natuur van de Veluwe ligt Bospark Roompot Schaapskooi. Een autovrij en gezellige familiepark waar zeker de kinderen centraal staan.  De Schaapskooi beschikt over meerdere speeltuinen aangepast aan iedere leeftijd. Bij slecht weer is er nog altijd de kindvriendelijke recreatiehal, het binnenzwembad met peutertuin en zelfs een complete binnenspeeltuin. In vakantiemaanden juli en augustus opent dan weer de Kinderclub met een uitgebreid activiteitenprogramma. In De Schaapskooi verblijf je in comfortabele en zelfs speciaal voor kinderen ingerichte chalets voor vier of zes personen.  Na de geleverde ‘inspanningen’ is het lekker verpozen op het gezellige terras of geniet je in het restaurant of in de snackbar in het park. De Schaapskooi is ook een uitstekende verblijfplaats voor natuurliefhebbers. Vanuit je chalet sta je direct in dit sprookjesbos met meerdere fiets- en wandelroutes dwars door De Veluwe. Fietsen huur je in De Schaapskooi.

Dieren spotten in natuurpark De Hoge Veluwe

Bospark de Schaapskooi heeft zijn naam te danken aan het groene decor van het Natuurpark De Hoge Veluwe. Edelherten en wilde zwijnen komen je regelmatig bezoeken. Het landschap is afwisselend met zandstromen, moerassen en dichte bossen. Je komt er helemaal tot rust. Sportieve vakantiegangers zijn er even goed op hun plaats. Voor hen zijn er allerlei cursussen zoals mountainbike- en  klimcursussen. En dan is er nog De Veluweroute een 360 kilometer lang wandel- en fietspad dwars door het natuurgebied. Andere bezienswaardigheden van Natuurpark De Hoge Veluwe die een bezoek meer dan waard zijn:

  • Jachthuis Sint Hubertus
  • Kr√∂ller-M√ºller Museum
  • Zandverstuiving De Pollen¬†
  • Wildobservatieplaats Wildbaanweg

Een dagje Apenheul Apeldoorn

Apenheul in vlak bij gelegen Apeldoorn is met zijn meer dan 300 apen een geschikte bestemming voor een dagje uit. Meer dan 100 open lopen vrij rond in het park. Gelukkig hebben zowel Gorilla’s als en orang-oetans hun eigen afgesloten eiland.

Burgers Zoo

Burgers Zoo is een andere bestemming voor dierenliefhebbers. Met een totale oppervlakte van meer dan 45 hectare is dit een van de grootse dierentuinen van Nederland. De zoon telt meer dan 3000 dieren. Vooral speelse apen, stoere olifanten, zeeleeuwen, pinguïns, roofdieren en kleurrijke vogels stelen er de show. Ze verblijven er in een omgeving die zoveel mogelijk hun natuurlijke habitat benadert. In Burgers Zoo maak je als een ontdekkingsreiziger kennis met de geheimen van het regenwoud, met de uitgestrekte Savanne, een woestijnvlakte, een koraalrif en de grootste overdekte mangrove ter wereld. En voor de echte waaghalzen is er nog altijd het attractiepark Walibi op minder dan een half uur rijden van Bospark Schaapskooi.