Op deze pagina

Droomparken vakantieparken

De Veluwe oefent met haar natuurpracht een grote aantrekkingskracht uit op natuurliefhebbers. Het grotendeels op oeroude stuwwallen bestaande gebied kenmerkt zich door prachtige bossen, fraaie vennen, robuuste zandverstuivingen en heidevelden. Geen wonder dat Droomparken juist in deze omgeving meerdere vakantieparken aanbiedt.

Parken te kust en te keur

Deze Droomparken vormen de ideale uitvalsbasis voor een weekeinde weg met de hele familie, maar zeker ook voor een langere vakantie. Zo ligt Droompark Bad Hoophuizen (nabij Nunspeet) pal aan het Veluwemeer. Een ideaal vakantiepark dus voor een vakantie waar ruimschoots plaats is voor actieve watersport. Surflessen? Bootje huren? Het is hier geen enkel probleem. En sluit de dag af met een maaltijd in het strandrestaurant.
En zo hebben alle parken hun unieke uitstraling. Droompark Bad Hulckesteijn ligt aan de flanken van de Veluwe, maar eveneens aan het Veluwemeer. Het is een splinternieuw park in de nabijheid van Nijkerk, waar het fraaie landgoed Salenstein vanaf het water is te bewonderen. Ook in deze omgeving talrijke kastelen die de historie van de Veluwe kleur geven. Op ieder park zijn huisjes beschikbaar voor verschillende gezelschappen, van twee personen tot hele families voor een gezellig weekeinde.

Lekker midden in het bos

Wie een meer bosrijk alternatief zoekt, kan bijvoorbeeld terecht bij Droompark Beekbergen. Heerlijk genieten van rust midden in de verstilde bossen. Maar je kunt in de omgeving ook je nat laten spetteren bij twee flinke watervallen. Loenen heeft zelfs de grootste van ons land. Het vakantiepark Bospark Garderen is kleinschalig, maar heeft door de samenwerking met het ernaast gelegen hotel toch heel veel faciliteiten te bieden, zoals een verwarmd buitenzwembad. Wie op het juiste moment komt, kan er genieten van het Veluws Zandsculpturenfestijn in Garderen. Een echte aanrader!

Genieten in een beschermde omgeving

In de buurt van het Nationale Park Hoge Veluwe met het Kröller-Müller Museum ligt het Droompark De Zanding dat gelegen is rond een heerlijk strand en natuurmeer. Het vakantiepark in Otterlo beschikt over een binnenzwembad, maar biedt ook de mogelijkheid met een uiteraard milieuvriendelijke scooter de mooie omgeving te bekijken. De E-chopper brengt je snel bij de leukste plekjes.
Aan de zuidzijde van het nationale park vinden we Droompark Hooge Veluwe, dat tegenover de ingang van het park ligt en ook Burger’s Zoo ligt in de directe omgeving. De faciliteiten van het park Hooge Veluwe staan echter al borg voor een fijne vakantie. Een binnen- en buitenzwembad, meerdere speeltuinen, wellness, restaurant en parkshop, ze staan garant voor een zorgeloze vakantie.

Eindeloos genieten

Met de fietsen die je op ieder park kunt huren, zijn vele van de hotspots in de omgeving makkelijk bereikbaar via een mooie route. Bijvoorbeeld langs de historische Hanzesteden Hattem, Elburg en Harderwijk. Waarbij laatste twee plaatsen ook een rijk verleden kennen als vissersplaats. Voor gezinnen zijn er talrijke mogelijkheden om een lekkere dag vermaak te hebben. Zo zijn er meerdere klimbossen en ook aan attractieparken ontbreekt het niet. En bij slecht weer is een bezoekje aan √©√©n van de vele kastelen die de poorten open zetten voor publiek een aanrader. Of neem een kijkje bij Paleis ’t Loo in Apeldoorn (waar ook de Apenheul en het pretpark Julianatoren aanraders zijn) of het Dolfinarium in Harderwijk.

Accommodaties

Hieronder vind je alle accommodaties. Klik op de alles bekijken knop om alle accommodaties te zien.
Alles bekijken