Putten op de Veluwe

Prachtig Putten!

Dit aangename dorp heeft een ware toplocatie te midden van bossen, randmeren en uitgestrekte polderlandschappen. Hier kun je de natuur nog in al zijn facetten beleven! Maar voor sfeer ben je in Putten ook helemaal aan het juiste adres. Strijk neer op een gezellig terras, neem een kijkje in een bijzonder boetiekje, geniet van een proeverij, doe een workshop of slenter over de weekmarkt.

Geschiedenis

Al in 850 werd Putten genoemd. Maar vanaf 1863 kreeg Putten echt “naam” op de kaart door haar ligging aan, in die tijd, de nieuwe spoorlijn tussen Zwolle en Amersfoort. Tevens gingen mensen op zoek naar zomerhuizen in bossen. Een fenomeen wat we vandaag de dag nog steeds zien! Kunstenaars werden ook door de natuur, rust en ruimte aangetrokken. De oudste toeristische attractie van het dorp is de uitzichttoren op landgoed Schovenhorst. Daar kwamen later nog het bosbad en de vele campings bij. Een bezoekje aan de museumboerderij leert nog meer over de historie!

Ligging & verblijf

Putten wordt omringd door de Veluwe en de Gelderse Vallei. Het dorp is via de weg uitstekend bereikbaar door haar centrale ligging in het land. Tevens beschikt Putten over een NS station. Een nachtje weg, een weekendje weg of langer? Een camping, een kasteel, een bosbungalow, een authentiek bakhuisje, een boomhut of een Tiny house met hot tub?

Zien & doen

Het dorp heeft diverse leuke plekken die je zeker niet mag overslaan. Landgoed Schovenhorst met speelbos, uitkijktoren en Arboretum valt zeker bij jong en oud in de smaak. Golfen, sterren kijken, een rondleiding in het stoomgemaal of een roadtrip met lunchpakket, Putten biedt volop keuze aan leuke activiteiten. Tevens is er een leuk aanbod van winkels te vinden waaronder woonwinkels.
Verder is Putten ook spraakmakend op het gebied van lekker eten. Of je kunt beter zeggen “smaakmakend”! Er zijn culinaire hoogstandjes te vinden in een exclusief restaurant maar ook een lekkere borrelhap in een gezellig eetcafe, een taartje in een Theehuis of een barbecue on demand. Kortom voor ieder wat wils!

Natuur

Het natuurschoon rondom Putten laat het hart van de natuurliefhebber geheid harder kloppen. De natuur is hier het hele jaar ronduit prachtig te noemen.
In de winter staan frisse neuzen wandelingen en met een beetje geluk sleetje rijden en schaatsen op het programma. Sowieso zorgt de winter voor fotogenieke plaatjes.
In het voorjaar ontluikt de natuur in vol ornaat en staat alles mooi in bloei. In de zomer is het in de koele bossen goed toeven. Er zijn leuke picknickplaatsen! Het najaar met haar gevarieerde kleurenpalet is echt “schilderachtig” te noemen. Fietsen en wandelen kun je hier het hele jaar! Er zijn talloze fietsroutes uitgezet met diverse afstanden.
Het wandelnetwerk is enorm met onder meer prachtige bospaden. Een wel heel bijzondere ervaring is de Schemerwandeling waarbij je zoek gaat naar wild. Ook de Klompenpaden, routes over het boerenland, zijn aan te bevelen.

Putten is “the place to be”!